Suvikõrvitsamuhvinid
Soolased suvikõrvitsa muhvinid sobivad suurepäraselt nii hommikusöögiks kui vahepalaks. Cannelini oad ja muna muudavad muhvini valgurikkaks, kaerahelbed lisavad kiudaineid. Eriti head soojalt! Lõika kõrvale paks viil tomatit ja naudi!
Yield: 8 muhvinit
Tarvikud
- 1 muhvini vorm
Materials
- 1 purk Cannellini ube (400 g purk)
- 1 tk suvikõrvitsat (väike, ilma suurte seemneteta)
- 55 g oliiviõli (neutraalse maitsega)
- 40 g kaerahelbeid (1/2 tassi)
- 2 tk muna
- 4 spl parmesani
- 3 spl sibulahelbeid (valikuline)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl küüslaugupulbrit (valikuline)
- 1 spl tilli (hakitud)
- 1 tl kuivatatud tüümiani (võib asendada hakitud värske tüümianiga)
- 1/2 tl soola
Valmistamise viis
- Nõruta konservoad voolava külma vee all. Pane kannmikserisse oad, kaerahelbed, munad, õli, parmesan, küpsetuspulber, sool - blenderda madalal kiirusel ühtlaseks massiks.
- Vala segu kaussi. Riivi suvikõrvits, pigista liigne vesi välja. Lisa blenderatud segule suvikõrvits, sibulahelbed, küüslaugupulber, tüümian ja till - sega hästi läbi.
- Määri muhvini vorm rasvainega. Jaota tainas 8 vormi vahel.
- Küpseta 180-190 kraadi juures 35 minutit või nii kaua kuni suvikõrvits on läbi küpsenud ja muhvin kenasti kerkinud ja kuldpruun.
Märkused
