Kaerahelbe-šokolaadi küpsised

Ülimuredad ja mõnusalt krõbisevad küpsised, mille koostisest pool on tervislik fermenteerunud jahu ehk juuretise jääk ja teine pool täistera kaerahelbed.
Ettevalmistusaeg15 minutes
Active Time1 hour
20 minutes
Kogu aeg1 hour 35 minutes
Course: Dessert
Keyword: gluteenivabad küpsised, kaerahelbe küpsised, kaerahelbe-šokolaadi küpsised
Yield: 20 tk

Tarvikud

  • 1 ahjuplaat
  • 1 Küpsetuspaber

Materials

  • 200 g juuretise jääki
  • 200 g täistera kiirakaerahelbeid
  • 150 g šokolaadi nööpe
  • 100 g suhkrut
  • 100 g võid (sulatada)
  • 5 g soola
  • 3 g küpsetuspulbrit (triiki tl)
  • 3 g soodat (triiki tl)
  • 2 tk muna

Valmistamise viis

  • Sega juuretise jääk sooda ja küpsetuspulbriga.
  • Vahusta munad suhkruga.
  • Sulata või. Sega omavahel juuretisejääl, vahustatud munad, või ja sool.
  • Lisa kaerahelbed ja šokolaadinööbid. Kata kauss kaane või toidukilega ja lase 30-60 minutit kaerahelvestel paisuda.
  • Veereta 20 pallikest, vajuta ahjuplaadil peopesaga pätsikesteks. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit. Lase enne söömist veidi jahtuda.