Kaerahelbe-šokolaadi küpsised
Ülimuredad ja mõnusalt krõbisevad küpsised, mille koostisest pool on tervislik fermenteerunud jahu ehk juuretise jääk ja teine pool täistera kaerahelbed.
Yield: 20 tk
Tarvikud
- 1 ahjuplaat
- 1 Küpsetuspaber
Materials
- 200 g juuretise jääki
- 200 g täistera kiirakaerahelbeid
- 150 g šokolaadi nööpe
- 100 g suhkrut
- 100 g võid (sulatada)
- 5 g soola
- 3 g küpsetuspulbrit (triiki tl)
- 3 g soodat (triiki tl)
- 2 tk muna
Valmistamise viis
- Sega juuretise jääk sooda ja küpsetuspulbriga.
- Vahusta munad suhkruga.
- Sulata või. Sega omavahel juuretisejääl, vahustatud munad, või ja sool.
- Lisa kaerahelbed ja šokolaadinööbid. Kata kauss kaane või toidukilega ja lase 30-60 minutit kaerahelvestel paisuda.
- Veereta 20 pallikest, vajuta ahjuplaadil peopesaga pätsikesteks. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit. Lase enne söömist veidi jahtuda.
