Kaerahelbe-šokolaadi küpsised
Ülimuredad ja mõnusalt krõbisevad küpsised, mille koostisest pool on tervislik fermenteerunud jahu ehk juuretise jääk ja teine pool täistera kaerahelbed.
Ettevalmistusaeg15 minutes mins
Active Time1 hour hr
20 minutes mins
Kogu aeg1 hour hr 35 minutes mins
Course: Dessert
Keyword: gluteenivabad küpsised, kaerahelbe küpsised, kaerahelbe-šokolaadi küpsised
Yield: 20 tk
1 ahjuplaat
1 Küpsetuspaber
- 200 g juuretise jääki
- 200 g täistera kiirakaerahelbeid
- 150 g šokolaadi nööpe
- 100 g suhkrut
- 100 g võid (sulatada)
- 5 g soola
- 3 g küpsetuspulbrit (triiki tl)
- 3 g soodat (triiki tl)
- 2 tk muna
Sega juuretise jääk sooda ja küpsetuspulbriga.
Vahusta munad suhkruga.
Sulata või. Sega omavahel juuretisejääl, vahustatud munad, või ja sool.
Lisa kaerahelbed ja šokolaadinööbid. Kata kauss kaane või toidukilega ja lase 30-60 minutit kaerahelvestel paisuda.
Veereta 20 pallikest, vajuta ahjuplaadil peopesaga pätsikesteks. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit. Lase enne söömist veidi jahtuda.