Go Back
Print
Tarvikud
Märkused
Smaller
Normal
Larger
Print
Hõrgud õunamuhvinid
Mõnusa krõbiseva kattega seest mahlased muhvinid
Ettevalmistusaeg
30
minutes
mins
Active Time
20
minutes
mins
Course:
Dessert
Tarvikud
1 Muhvini pann
12 Paberist muhvini vormid
Materials
Muhvini taina tarvis:
90
g
riisijahu
90
g
hirsijahu
90
g
maisijahu
90
g
mandlijahu
50
g
oliiviõli
(neutraalse maitsega)
150
g
toorroo suhkrut
140
g
piima-, mandli- või sojajooki
140
g
Kreeka või taimset jogurtit
(paksemat)
2
tk
muna
(M-L suurusega)
4
tk
magushaput õuna
(keskmise suurusega)
2
tl
kaneeli
(triiki)
1
tl
küpsetuspulbrit
(kuhjaga)
1
tl
ksantaankummit
(valikuline, lisab muredust)
1/2
tl
soola
1/4
tk
sidruni mahl
(väiksem sidrun)
1
cm
vanillipastat
(võib olla ka vanillisiirup, vanillikaun)
Puru tarvis:
35
g
maisijahu
35
g
mandlijahu
30
g
võid
30
g
suhkrut
1/2
tl
kaneeli
1/4
tl
soola
Valmistamise viis
Puru valmistamine:
Sega omavahel maisi- ja mandlijahu, suhkur ja sool ning haki noaga sisse või kuni oled saanud ühtlase purulaadse segu. Pane külmikusse tahenema.
Taina valmistamine:
Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, ksantaankummi, kaneel ja sool.
Vahusta munad suhkruga.
Sega omavahel vedelikud. v.a. sidrunimahl: õli, piim ja jogurt ning lisa koos vanillipastaga vahustatud munadele.
Koori ja tükelda õunad ning pane sidrunimahla ja kaneeliga tõmbama.
Lisa vedelikud kuivainetele, sega ühtlaseks massiks. Nõruta õunad liigsest sidrunimahlast ja lisa tainasegule.
Jaga tainas muhvini vormide vahel, püüa jagada õunatükid muhvinite vahel võrdselt. Raputa peale puru.
Küpseta 20-25 minutit 210-220 kraadi juures.
Märkused
Lase enne serveerimist 15 minutit jahtuda! Need muhvinid sobivad suurepäraselt valmistada ka rabarberi ja marjadega.