Go Back

Seemnesai (2 väikest või 1 suur)

Ettevalmistusaeg 2 hours 15 minutes
Küpsetusaeg 30 minutes
Course Breakfast, Side Dish

Tarvikud

  • 1 ahjuplaat
  • 1 Küpsetuspaber

Koostisained
  

  • 450 g juuretise jääki
  • 100 g seemnesegu
  • 60 g maisijahu (kõige paremini sobib nn instant tüüp, mida kasutatakse tortillade tegemiseks)
  • 60 g tapiokitärklist
  • 60 g maisitärklist
  • 40 g oliiviõli
  • 12 g kuivpärmi
  • 10 g psülliumi pulbrit
  • 5 g soodat
  • 5 g soola
  • 300 g vett (käesoe)

Valmistamise viis
 

  • Sega juuretise jääk soodaga ja pane kõrvale.
  • Sega kõik kuivained.
  • Lisa juuretise jääk ja vesi kuivainetele, sega hoolega läbi.
  • Lisa õli. Vajadusel sõtku kätega. Jäta 5-10 minutiks seisma. Tainas peab olema elastne, pehme, kuid mitte vedel. Vajadusel lisa natuke vett, sega uuesti ja kata kauss kile ja rätikuga ning pane sooja kohta kaheks tunniks kerkima.
  • Lükka taina ääred kausi seintest spaatliga lahti, puista tainale ja tööpinnale jahu ning vala tainas tööpinnale.
  • Suru kätega õrnalt ruudukujuliseks tükiks paksusega paar cm. Puista ühtlaselt seemned peale, suru kätega kergelt sisse, et seemned haakuks taina pinnaga ega pudeneks kohe välja.
  • Tõsta ülemine taina äär 1/3 peale. Tõsta alumine äär üle kogu taina. Tõsta vasak ja parem äär keskele. Võid nüüd natuke moodustuvat rulli madalamaks ja laiemaks suruda ning rullida väike ristkülik omakorda kokku. Moodustub päts. Pööra pätsi kõht vastu tööpinda, mudi veel välimust ilusa ristküliku kujulise pätsi saamiseks. Jäta tunniks ajaks kile ja rätiku alla kerkima.
  • Pane ahi 230-250 kraadi peale sooja. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta kerkinud päts ahjuplaadile, määri munaga vm sobiva määrdega ilusa läike ja seemnete haakuvuse parandamiseks. Puista peale seemnesegu.
  • Küpseta 25 minutit all ja viimased 5 min üleval ilusa pruuni kooriku saamiseks. Lase senne söömist vähemalt 30 minutit jahtuda.