Sidrunikeeks
Ülle
Imeliselt kollast värvi sidrunikeeks, mille loomiseks sain inspiratsiooni Katarina Cermelj Lemon Drizzle Cake retseptist. Nagu ikka teen retsepte ümber ja see on Katarina keeksi vähem magusam, vähem rasvasem, ilma ksantaankummita ja mandlijoogiga loodud variant.
Ettevalmistusaeg 30 minutes mins
Küpsetusaeg 1 hour hr
Lase keeksil jahtuda 30 minutes mins
Kogu aeg 2 hours hrs
1 keeksivorm
1 Küpsetuspaber
- 100 g riisijahu
- 60 g tapiokitärklist
- 40 g maisitärklist
- 150 g (toorroo)suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit (kuhjaga)
- 1/2 tl soola
- 150 g võid (toasoe + 1 tl vormi määrimiseks)
- 1 tk sidruni koort (riivitud)
- 4 tk muna
- 1 tk munavalget
- 150 g mandlijooki
- 6 spl sidrunimahla
- 1 tl vanillipastat
Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.
Sega kuivained - riisijahu, tapiokitärklis, maisitärklis, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
Lõika või tükkideks ja mikserda kuivainete sekka kuni tekib purune tekstuur. Lisa sidrunikoor. Mikserda või ja kuivainete hulka.
Vahusta eraldi nõus munad ja munavalge tugevaks vahuks. Lisa munavahule mandlipiim, vanillipasta ja sidrunimahl.
Lisa vedelikud jaokaupa kogu aeg mikserdades muule segule kuni saad ühtlase tainamassi.
Vala tainas ette valmistatud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures 55-60 minutit või nii kaua kuni hambatikuga proovides tikk puhtaks jääb.
Lase enne serveerimist 30 minutit jahtuda.
Keyword gluteenivaba keeks, keeks, sidrunikeeks